Impuls – Dilbeek

07 jun 2023 | Cases

Impuls Dilbeek: Innovatie in onderwijsomgevingen

In het hart van Dilbeek heeft Deltha de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwerp en de uitvoering van de HVAC- en sanitaire installaties van het onderwijsproject Impuls Dilbeek. Dit initiatief illustreert de commitment aan het creëren van comfortabele en energie-efficiënte onderwijsomgevingen die bevorderlijk zijn voor leren en ontwikkeling.

 

Projectdetails en technische uitvoering

Het project omvat geavanceerde technische specificaties gericht op het maximaliseren van comfort en efficiëntie. Centraal in het systeem staat een 2-pijps warmtepompsysteem dat zorgt voor zowel verwarming als koeling van het gebouw. Dit systeem staat garant voor een constante, efficiënte temperatuurregulatie, wat essentieel is voor het creëren van een optimale leeromgeving.

Ook is er vloerverwarming geïnstalleerd in verschillende ruimtes, die individueel geregeld kan worden. Deze aanpak stelt elke ruimte in staat om aangepaste temperatuurniveaus te regelen, wat niet alleen bijdraagt aan het comfort van studenten en personeel, maar ook significant bijdraagt aan energiebesparingen.

De luchtbehandeling binnen Impuls Dilbeek wordt geregeld door een geavanceerde luchtgroep die vraaggestuurd is en werkt op basis van CO2-detectie. Dit intelligente systeem zorgt ervoor dat ventilatie alleen wordt ingeschakeld wanneer het noodzakelijk is, wat de energie-efficiëntie verder verhoogt.

 

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Het ontwerp van de HVAC- en sanitaire installaties is met een duidelijke focus op duurzaamheid ontwikkeld. Door het implementeren van systemen zoals de warmtepomp en de vraaggestuurde ventilatie, wordt niet alleen de energie-efficiëntie van het gebouw gemaximaliseerd, maar ook de ecologische voetafdruk van de onderwijsinstelling verminderd.

 

Doelstellingen en toekomstvisie

Het doel van Impuls Dilbeek is om een optimale leeromgeving te bieden die het welzijn van studenten en medewerkers ondersteunt. Tegelijkertijd verlaagt het project de operationele kosten door slimme en energiezuinige oplossingen toe te passen. Dit project zet nieuwe normen voor hoe onderwijsinstellingen kunnen opereren met een verminderde impact op het milieu, terwijl ze een stimulerende omgeving voor onderwijs bieden.

 

Conclusie

Deze installaties zijn niet alleen een toonbeeld van technische bekwaamheid, maar vormen ook een essentieel onderdeel van het creëren van toekomstgerichte onderwijsfaciliteiten die zowel milieuvriendelijk als bevorderlijk zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van elke gebruiker.