Onderhoudsgebouw ETEX – Tisselt

11 jun 2024 | Cases

ETEX-gebouw in Tisselt: Symbiose van functionaliteit en comfort

Op de fabriekssite van ETEX in Tisselt (Willebroek) verrijst een gloednieuw onderhoudsgebouw met aangrenzend kantoorgebouw, een project dat de perfecte symbiose van functionaliteit en comfort belichaamt. Dit hypermoderne complex, gerealiseerd door Deltha in samenwerking met aannemer Edibo, zet nieuwe normen voor energie-efficiëntie en een aangenaam werkklimaat binnen de industriële sector.

 

Projectoverzicht en duurzaamheidsinitiatief

Het ETEX-gebouw, uitgevoerd onder het ‘re)Design & Build’-model, is ontworpen met een sterk milieubewust karakter. Een ingenieus systeem zorgt ervoor dat warmte, die 50 weken per jaar uit de productie wordt gerecupereerd, wordt gebruikt om het nieuwe gebouw te verwarmen. Hierdoor wordt kostbare energie bespaard en de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind. Tijdens piekmomenten of koude periodes zorgt een efficiënte warmtepomp voor aanvullende warmte, zodat altijd aan de warmtevraag wordt voldaan.

 

Comfort en efficiëntie op maat

Het kantoorpand binnen dit complex is uitgerust met een compacte verdeelunit (C3 Unit), die ervoor zorgt dat elke ruimte op elk moment de perfecte temperatuur heeft. Of het nu gaat om de warme wintermaanden of de koele zomermaanden, de C3 Unit past de temperatuur aan de specifieke behoeften van elke ruimte aan, wat resulteert in een optimaal werkklimaat voor alle medewerkers.

 

Betonkernactivering voor het magazijn

Het magazijn in het onderhoudsgebouw maakt gebruik van betonkernactivering, waarbij warm water door leidingen in de betonnen vloer circuleert. Dit systeem zorgt voor een gelijkmatige en constante afgifte van warmte, wat een ideaal opslag- en werkklimaat garandeert, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Deze techniek biedt niet alleen comfort voor het personeel, maar beschermt ook de opgeslagen producten.

 

Een symbiose van functionaliteit en comfort

Het nieuwe onderhoudsgebouw met kantoorgebouw bij ETEX Tisselt is een toonbeeld van duurzaamheid, efficiëntie en welzijn. Door de integratie van innovatieve technieken en een sterke focus op comfort, biedt het complex een inspirerende en functionele werkomgeving. Dit project toont aan hoe Deltha’s expertise in HVAC- en sanitaire installaties bijdraagt aan de realisatie van toekomstgerichte en duurzame bedrijfsoplossingen.

 

Conclusie

Het nieuwe complex bij ETEX Tisselt is een waardevolle toevoeging aan de site en zet de toon voor een toekomstgerichte en duurzame werkwijze. Door de symbiose van functionaliteit en comfort wordt een werkomgeving gecreëerd die zowel ecologisch verantwoord als inspirerend is. Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe industriële bouwprojecten kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.