Appartementen Eandis site – Mechelen

07 mei 2024 | Cases

Eandis Mechelen: Innovatie en duurzaamheid in residentieel wonen

Gelegen in het hart van Mechelen, België, vertegenwoordigt Eandis Mechelen een baanbrekende ontwikkeling in het residentiële vastgoed. Dit project, vakkundig uitgevoerd door Deltha in samenwerking met Montreal Development, combineert 53 wooneenheden met commerciële ruimtes in een state-of-the-art appartementsblok dat niet alleen gericht is op comfort, maar ook op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

 

Projectoverzicht en duurzame energievoorziening

Eandis Mechelen is niet zomaar een wooncomplex; het is een toonbeeld van hoe moderne technologie kan worden ingezet voor ecologisch verantwoord wonen. Centraal in dit project staat de gemeenschappelijke energiecentrale die gebruikmaakt van geavanceerde geothermie voor efficiënte verwarming en passieve koeling van het gehele gebouw. Daarnaast benut het project riothermie, een innovatieve technologie die warmte recupereert uit afvalwater, wat bijdraagt aan de algehele energie-efficiëntie van het complex.

 

C3U systeem en bewonerscomfort

Een bijzonder aspect van Eandis Mechelen is het implementeren van het C3U systeem binnen de appartementen. Dit systeem biedt bewoners de unieke mogelijkheid om individueel te kiezen voor verwarming of koeling van hun appartement, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur en de weersomstandigheden. Deze flexibiliteit zorgt niet alleen voor een verhoogd wooncomfort, maar draagt ook bij aan de energie-efficiëntie van het gebouw.

 

Sanitaire installaties en ventilatie

De sanitaire installaties in Eandis Mechelen zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten op de centrale energievoorziening. Het warme water wordt geproduceerd door de energiecentrale en efficiënt verdeeld via een ringleiding. Dit systeem garandeert dat elke wooneenheid onmiddellijk toegang heeft tot warm water, wat leidt tot verdere energiebesparingen.

Voor de ventilatie is gekozen voor een geavanceerd D-systeem met instortkanalen. Dit systeem staat niet alleen garant voor een constante aanvoer van verse lucht, maar zorgt ook voor een maximale energieterugwinning, wat de luchtkwaliteit ten goede komt en het energieverbruik verlaagt.

 

Conclusie

Eandis Mechelen zet nieuwe normen voor ecologisch verantwoord wonen in de dynamische stad Mechelen. Met een focus op comfort, technologische vooruitgang, en duurzaamheid biedt dit project een vooruitstrevende woonoplossing. Het is een perfecte illustratie van hoe Deltha’s expertise in HVAC- en sanitaire installaties bijdraagt aan het realiseren van complexe en innovatieve bouwprojecten.