GO! scholengroep – Schilde

05 sep 2023 | Cases

GO! scholengroep opent nieuw medisch pedagogisch instituut in Schilde

In 2023 heeft de GO! scholengroep van de Vlaamse Gemeenschap de deuren geopend van het gloednieuwe Medisch Pedagogisch Instituut (MPI) Zonnebos in Schilde. Dit moderne internaat biedt plaats aan 88 kinderen met specifieke noden uit het buitengewoon onderwijs en is een prachtig voorbeeld van hoe functionaliteit en comfort samenkomen om een ideale leer- en leefomgeving te creëren.

 

Projectoverzicht en samenwerking

Het MPI Zonnebos, ontwikkeld onder het ‘Design & Build’-model, is gerealiseerd door Deltha in nauwe samenwerking met bouwbedrijf Dethier, Czaar architecten en Tractebel. Dit project benadrukt de kracht van samenwerking en integratie van verschillende expertisegebieden, van ontwerp tot uitvoering, resulterend in een gebouw dat perfect aansluit bij de behoeften van de leerlingen en de school.

 

Moderne voorzieningen en comfort

Het internaatgebouw is ontworpen om moderne en comfortabele leef- en leeromgevingen te bieden. De 88 kinderen worden verdeeld over zeven leefgroepen, elk uitgerust met een eigen keuken, zithoek, speelkamer en gemeenschappelijke sanitaire ruimte. Voor een optimaal binnenklimaat zijn de leefruimtes voorzien van vloerverwarming en airconditioning. Daarnaast biedt elke leerling de mogelijkheid om in alle rust huiswerk te maken in een eigen kamer die verwarmd wordt met convectiewarmte, wat bijdraagt aan een aangename en rustige leeromgeving.

 

Duurzaamheid en efficiëntie

Bij de realisatie van het MPI Zonnebos is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. De HVAC- en sanitaire installaties, uitgevoerd door Deltha, spelen hierin een cruciale rol. Het systeem zorgt voor een energiezuinige verwarming en koeling van het gebouw, waardoor niet alleen het comfort van de leerlingen wordt gewaarborgd, maar ook de ecologische voetafdruk van het instituut wordt verminderd.

 

Een positieve ontwikkeling voor de regio

De opening van het nieuwe MPI in Schilde markeert een belangrijke stap voor het onderwijs in de regio. Het instituut biedt een unieke en inclusieve leeromgeving voor kinderen met specifieke noden en draagt bij aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Het MPI Zonnebos is niet alleen een plaats van onderwijs, maar ook een thuis waar kinderen zich veilig en ondersteund voelen.

 

Conclusie

Het Medisch Pedagogisch Instituut Zonnebos in Schilde is een waardevolle toevoeging aan de GO! scholengroep en een inspirerend voorbeeld van hoe innovatieve bouwprojecten kunnen bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Deltha is trots om deel uit te maken van dit project en blijft zich inzetten voor het creëren van duurzame, comfortabele en toekomstgerichte onderwijsomgevingen.