Scandinavian Tobacco Group – Lummen

12 jan 2022 | Cases

Geavanceerd ventilatie- en klimaatbeheersysteem bij Scandinavian Tobacco Group: Innovatie in de sigarenindustrie

Scandinavian Tobacco Group, een toonaangevende speler in de sigarenindustrie, heeft recent een grote upgrade ondergaan van het ventilatiesysteem in een van hun productiehallen. Dit project onderstreept de inzet van de groep voor zowel productkwaliteit als werkomgeving.

 

Projectoverzicht en uitdagingen

De primaire uitdaging bij dit project was de integratie van een geavanceerd ventilatie- en klimaatbeheersysteem zonder de lopende productieprocessen te verstoren. Dit vereiste een nauwkeurige planning en coördinatie met de bestaande technische installaties en productielijnen. Het doel van het project bestond uit 2 onderdelen: het waarborgen van een constante vochtigheid en temperatuur, cruciaal voor de kwaliteit van de sigaren, en het zuiveren van de omgevingslucht ten bate van de gezondheid van de medewerkers.

 

Oplossingen en technische implementatie

Deltha heeft met succes twee recirculatieluchtgroepen en één verse luchtgroep geïnstalleerd. Deze installaties zijn voorzien van duurzame bevochtigingssystemen en waterbatterijen, die aangesloten zijn op de bestaande warmwater- en koudwaterproductie. Dit systeem zorgt ervoor dat de temperatuur nauwkeurig binnen de vereiste normen blijft.

Verder is het systeem uitgerust met een geperforeerd kanaal voor extractie, wat een constante luchtverdeling over de gehele hal garandeert. De pulsie wordt geregeld via textielkanalen langs de zijkanten van de productiehal, wat zorgt voor een optimale luchtstroom en een verbeterde luchtkwaliteit.

 

Resultaten en impact

Dankzij de installatie van dit nieuwe systeem zijn de vochtigheidsgraad en temperatuur in de productiehal gestabiliseerd, wat een ideale omgeving creëert voor de productie van hoogwaardige sigaren. Bovendien heeft het systeem geleid tot een sterke reductie van stofdeeltjes in de lucht, wat de werkomstandigheden verbetert.

 

Conclusie

Dit project heeft Scandinavian Tobacco Group voorzien van een state-of-the-art ventilatie- en klimaatbeheersysteem dat niet alleen de productieomstandigheden optimaliseert maar ook bijdraagt aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers. Het benadrukt hun voortdurende inzet voor het leveren van kwalitatieve sigaren terwijl de werkomgeving gezond blijft.