Advocatenkantoor Consenso – Genk

20 aug 2021 | Cases

Duurzame HVAC-installatie bij advocatenkantoor Consenso: Een toonbeeld van innovatie en milieubewustzijn

Bij Advocatenkantoor Consenso in Genk, heeft de recente voltooiing van een uiterst duurzame HVAC-installatie een nieuw tijdperk ingeluid van ecologische verantwoordelijkheid binnen de juridische sector. Dit project illustreert de expertise in de design en bouw van kantoorgebouwen met een sterke focus op duurzaamheid.

 

Projectinzichten en implementatie

Het project kenmerkt zich door de installatie van een innovatief C3U-systeem, een hoogwaardige oplossing die energie-efficiëntie naar een hoger niveau tilt. Het systeem, dat functioneert op basis van water als medium voor warmteoverdracht, maakt deel uit van een uitgebreid plan om de operationele voetafdruk van het kantoor drastisch te verminderen. Dankzij het gebruik van een 4-pijps warmtepomp is het mogelijk om verschillende zones binnen het gebouw tegelijkertijd te verwarmen en te koelen, wat niet alleen zorgt voor een optimale temperatuurregeling, maar ook voor een vermindering van het energieverbruik.

 

Technische en milieuvriendelijke voordelen

De technische specificaties van het C3U-systeem zijn indrukwekkend en bieden aanzienlijke milieuvoordelen. Door de afwezigheid van koelgassen draagt het systeem bij aan de bescherming van de ozonlaag en helpt het de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast biedt het systeem een aangepast comfort: het is mogelijk om de verwarming en koeling per zone te regelen, wat leidt tot een comfortabelere en productievere werkomgeving. Bovendien kan het C3U-systeem zich aanpassen aan eventuele herindelingen van het gebouw door een simpele herprogrammering op afstand, wat de flexibiliteit verhoogt en de noodzaak voor uitgebreid onderhoud vermindert.

 

Duurzaamheid en toekomstvisie

Het gebruik van het C3U-systeem illustreert de langetermijnvisie van Consenso op duurzaamheid en de visie om een leidende rol te spelen in de juridische sector. Dit systeem is niet alleen energiezuinig, maar vereist ook minder onderhoud en heeft een langere levensduur dan traditionele systemen die op koelgassen werken.

 

Conclusie

De samenwerking tussen Consenso en Deltha heeft geresulteerd in een project dat niet alleen de operationele efficiëntie verbetert, maar ook een nieuwe norm stelt voor ecologische verantwoordelijkheid in de commerciële sector. Het C3U-systeem staat centraal in deze transformatie en bewijst dat duurzame technologieën succesvol geïntegreerd kunnen worden in de dagelijkse bedrijfsvoering van toonaangevende organisaties.